My books about partnership skills

WIN-WINNOVATION

THE SMART COLLABORATION MANUAL

We live in an age where speed has become so crucial that finding the right partnerships can be essential to achieve the right results. This book is an excellent manual on learning to innovate in a world of networking. The era of 'we do everything ourselves' and the not-invented-here-syndrome is over. The organization of the future is a specialist in its own niche, working with other parties, across organizational boundaries. In doing so, you and your partners win: Win-Winnovation. But how do you do that concretely?

  • Which partners suit your company?
  • What type of partnership is right for your organisation?
  • You want more market share, your partner wants to win a research project or make social progress: is cooperation possible?

​This book provides you with inspiration, insights and practical exercises to to start your smart collaboration today.

Available in ENG & NL

Order Dutch version: Origanius
Order English version: Bol.com / Amazon

 

Rudy Moenaert
prof. Strategic Marketing TIAS

An excellent guide for practical innovation in networks. This book should be mandatory for all managers and SME owners.

Dirk De Boe
Creativity & innovation expert

There are many books on innovation but few about collaboration between organisations. This is the exception. Interesting perspectives & useful tips.

Kurt Peys
Alg dir. Team Bedrijfstrajecten

Very practical description and contains may tips. (read blog by Kurt)

WIN-WINNOVATIE

Neem voorsprong door slimme samenwerking

Neem voorsprong door slim samen te werken: daarvoor pleit het boek Win-Winnovatie. Het is een uitnodiging voor CEO’s, kaderleden en R&D-managers van KMO’s die al een tijd actief zijn en die hun business van een bloeiende toekomst willen verzekeren door innovatie.

Innovatie is geen modewoord, het is geen ‘nice to have’. Innovatie is essentieel
geworden, en het opbouwen van skills en competenties rond innovatie is
daarom ook een absolute must voor een bedrijf. Innoveren kan je leren, en dit boek is daar een prima handleiding voor.

Vooral het leren innoveren in een wereld van netwerken. In een wereld waar
je ‘samen’ slimmer kan zijn dan alleen. We leven in een tijdperk waar snelheid
zodanig cruciaal geworden is, dat het vinden van de juiste partnerships essentieel kan zijn om de juiste resultaten te bereiken.

Het tijdperk van ‘wij doen alles zelf’ is zo goed als voorbij. Gedaan met bedrijven die zich volledig van de buitenwereld afschermen. De organisatie van de toekomst is een specialist in zijn eigen niche, die samenwerkt met andere partijen voor wat hij niet in huis heeft, over organisatiegrenzen heen. Daarbij wint hijzelf én zijn partners: Win-Winnovatie dus.

Maar hoe doe je dat concreet? Welke partners passen bij je bedrijf? Welk type partnership is voor jouw organisatie weggelegd? Jij wil meer marktaandeel, je partner wil een onderzoeksproject binnenhalen of maatschappelijke vooruitgang boeken: is samenwerking dan wel mogelijk? Dit boek levert je inspiratie, inzichten en praktische oefeningen om zelf aan de slag te gaan.

Beschikbaar in NL en ENG
Bekroond als beste boek in
categorie Learn & development

Bestel NL versie: Origanius
Bestel Engelse versie: Bol.comAmazon

Rudy Moenaert
prof. Strategic Marketing TIAS

Een uitstekende praktijkgids voor innovatie in netwerken. Dit is een boek dat voor zaakvoerders en managers in KMOs (MKBs) als verplichte literatuur moet worden beschouwd.

Dirk De Boe
Creativity & innovation expert

Je leest veel boeken over innovatie maar weinig die het hebben over de samenwerking tussen organisaties bij het innoveren. Win-Winnovation is de uitzondering. Interessante invalshoeken en tips!

Kurt Peys
Alg dir. Team Bedrijfstrajecten

Erg praktijkgericht geschreven met relevante tips. (Lees review door Kurt)

Innoveren met Kunstenaars

HOE ONDERNEMERS EN KUNSTENAARS ELKAAR VERSTERKEN

Zowel internationaal als nationaal werken kunstenaars en bedrijven al vaak succesvol samen. Het gaat daarbij niet om kunstenaars die even hun ding komen doen in een bedrijf, maar om volwaardige partnerschappen. Partnerschappen die de verschillen tussen kunstenaars en bedrijven opzoeken en deze inzetten om een win voor iedereen te creëren.

Toch is deze groeiende vorm van innoveren voor velen nog onbekend terrein. Vooroordelen aan beide kanten staan samenwerking tussen kunstenaars en bedrijven nog te vaak in de weg. Met dit boek willen de auteurs die vooroordelen doorbreken.

​Vanuit de eigen complementaire praktijkervaring bouwen de auteurs met voorbeelden en getuigenissen het kader op. Hun samenwerkingskompas wordt aangevuld met tips en checklists om succesvolle samenwerkingen en meerwaarde te
realiseren voor zowel bedrijf als kunstenaar.

 

.

Innoveren met Kunstenaars

Beschikbaar in NL

Bestel NL versie: Origanius

Herbekijk het lanceerevenement